На Сумщині суд зобов’язав ТВК зареєструвати кандидатів від “Батьківщини”

На Сумщині суд зобов'язав ТВК зареєструвати кандидатів від "Батьківщини"

Сумський окружний адміністративний суд зобов’язав Глухівську міську ТВК зареєструвати списки “Батьківщини” до міської ради. Справу за позовом обласної парторганізації ВО “Батьківщина” до Глухівської міської територіальної виборчої комісії суд розглянув 1 жовтня.

У суді задовольнили вимоги позивача і визнали протиправною та скасували постанову виборчої комісії від 27 вересня 2020 року, якою партії відмовили у реєстрації її кандидатів у депутати Глухівської міської ради.

Нагадаємо, що ТВК раніше відмовила партії в реєстрації за порушення порядку висування кандидатів. Вони подали списки лише на 3 округи у Глухові – перший, другий і четвертий. У третьому не було кандидатів подано. Кодекс не передбачає можливості невисування кандидатів у окремих виборчих округах.

За словами судді-спікерки суду Наталії Савицької, під час розгляду справи по суті дослідили протокол конференції та додатків до рішень, прийнятих за її результатами.

“З нього вбачалося, що ВО “Батьківщина” був сформований єдиний виборчий список, який складається з 25 людей. Також територіальні виборчі списки. А саме, виборчий список кандидатів у територіальному окрузі №1, 2, 3 та 4”, – сказала вона.

Під час формування цих списків, зазначила Савицька, враховані вимоги, які зазначаються в статті 219 Виборчого кодексу України.

Суд зобов’язав територіальну виборчу комісію повторно розглянути заяву та подані документи обласної організації ВО “Батьківщина”. Рішення суду може бути оскаржене до апеляційної інстанції протягом двох днів, сказала Наталія Савицька. Голова Глухівської міської ТВК Антоніна Карпенко телефоном сказала, що не буде оскаржувати рішення суду.

Це була перша судова справа, пов’язана з виборчим процесом у Сумській області. Загалом таких, сказала Савицька, до них надійшло чотири.

Автор – Ігор Стрельцов suspilne

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *