На Сумщині судитимуть чоловіка за збут підроблених доларів США

На Сумщині слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який займався збутом підроблених доларів США в особливо великому розмірі.

Слідчими Сумського районного управління поліції, співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській області, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури міста Суми, направлено до суду обвинувальний акт стосовно сумчанина, який займався обігом підробленої іноземної валюти в особливо великому розмірі.

Читати також: Мешканці села на Сумщині майже століття ходили сходинками зі старовинних надгробків

За даними слідства, обвинувачений від спільників отримував фальшиві кошти високої якості, які в подальшому реалізовував по всій території України. Підроблені 100 доларів США він продавав за 37 доларів США справжніх. Затримали чоловіка у червні поточного року під час збуту фальшивих коштів у сумі 10 тис. доларів США.

У ході обшуку в транспортному засобі зловмисника та за місцем його проживання правоохоронці виявили та вилучили іще 25300 підроблених доларів США. На даний час особи спільників обвинуваченого встановлюються.

 Читати також: На Сумщині безвісти зниклий чоловік повернувся додому живим та неушкодженим

Відповідно ст. 199 Кримінального кодексу України «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *