На Сумщині судитимуть директора Кролевецької філії ТОВ, який відремонтував дорогу зі збитками для бюджету

Кролевецьким відділом Шосткинської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора Кролевецької філії товариства з обмеженою відповідальністю, який під час капітального ремонту дороги шляхом підробки документів привласнив кошти, а потім легалізував їх (ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

У ході слідства, проведеного слідчими Кролевецького відділення поліції за матеріалами Служби безпеки України встановлено, що на підставі недостовірних відомостей, зазначених в акті приймання виконаних у 2017 році Кролевецькою філією товариства з обмеженою відповідальністю робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття вул. Зелена в м. Кролевець, на рахунок філії переведено понад 540 тис грн. У подальшому керівник філії провів із зазначеними коштами низку фінансових операцій.

«Однак згідно висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертиз, виконані роботи не відповідають вимогам проектно-кошторисної документації, обсягам робіт та нормативно-правовим актам. Більш того, завищення вартості ремонтно-будівельних робіт складає майже 468 тис грн», – розповів начальник Кролевецького відділу Шосткинської місцевої прокуратури Григорій Білан.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело Прокуратура Сумської області