На Сумщині судитимуть екскерівника виправної колонії та двох його підлеглих

Слідчі ТУ ДБР у місті Полтаві завершили досудове розслідування відносно 3 осіб, які діяли у складі організованої злочинної групи.

За даними слідства, колишній начальник та двоє працівників однієї із виправних установ Сумщини, діючи у складі організованої злочинної групи, розробили механізм протиправного збагачення шляхом «відкатів» від операторів котельні, яка діяла на території закладу.

У весняно-літній період 2020 року, коли котельня не працювала, члени угрупування складали фіктивні табелі обліку використання робочого часу та вносили до них відомості щодо низки працівників, які насправді на роботу не виходили. Наділі, вказаним працівникам безпідставного нараховувалася заробітна плата та премії.

Оператори котельні, у свою чергу, кожного місяця, після отримання на банківську картку коштів, 80% доходу мусили віддати організаторам схеми.

Внаслідок вказаних протиправних дій державі спричинено збитків на майже 180 000 грн.

Таким чином, колишній начальник та двоє працівників виправної установи обвинувачуються у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому організованою групою та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Читати також:  На Сумщині поліцейські оперативно затримали чоловіка за підозрою у скоєнні розбійного нападу

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Сумська обласна прокуратура. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Сумській області.

Стосовно 6-ти пособників – операторів котельні Сумською обласною прокуратурою виділено окреме кримінальне провадження та направлено для розслідування до ГУ Нацполіції в Сумській області, – повідомили у Держвному бюро розслідувань.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *