На Сумщині судитимуть підприємця, який незаконно виготовляв пиво

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області направили  до суду кримінальне провадження за підозрою місцевого жителя в організації та забезпеченні роботи незаконного виробництва пива. 

Про це повідомляє пресслужба Державної фіскальної служби України.

Під час розслідування було встановлено місцевого жителя, зареєстрованого як фізична особа – підприємець, який орендував нежитлове приміщення на території одного з міст області.

У Верховній Раді хочуть заборонити дітям носити смартфони в школу [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/publikacii/u-verhovnij-radi-hochut-zaboroniti-ditjam-nositi-smartfoni-v-shkolu/” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

У приміщення чоловік виробляв пиво за допомогою обладнання, що забезпечує масове виробництво напою, та являє собою технологічний ланцюжок устаткування, призначеного для виготовлення пива. При цьому у якості сировини використовувалося зерно та харчові спеції, а готова продукція зберігалася у металевих кегах та пластикових пляшках.

Підприємець не мав необхідних дозвільних документів на вказаний вид діяльності та не провів державну реєстрацію виробничих потужностей.

За результатами проведених заходів з незаконного обігу було вилучено 800 літрів пива, а також обладнання, аксесуари та сировину для його виробництва.

Кримінальне провадження за підозрою вказаного підприємця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204 КК України направлено до суду.

Нагадуємо що співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області зупинили незаконне виробництво пива та вилучили 500 літрів незаконно виготовленої продукції.

В рамках проведення операції та розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 204 КК України було встановлено, що в одному з нежитлових приміщень м. Шостка функціонує незаконне виробництво підакцизних товарів, в якому за допомогою обладнання, що забезпечує масове виробництво, виготовляли пиво із сировини невідомого походження. Готову продукцію розливали у кеги під тиском та реалізовували через торгівельні заклади.

За результатами проведених заходів виявлено, вилучено та передано на відповідальне зберігання 500 літрів незаконно виготовленого пива, сировину для його виготовлення та обладнання, що забезпечувало його масове виробництво (холодильна камера, охолоджувач, варний чан, кеги, ємності з нержавіючої сталі).

Загальна орієнтовна вартість вилучених ТМЦ за попередньою оцінкою перевищує 1 млн. грн.

ASPI

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *