На Сумщині в ДТП постраждав пішохід

Учора вранці на автодорозі поблизу села Бездрик Сумського району водій легкового автомобіля ВАЗ допустив наїзд на пішохода. Постраждалого доставлено до лікарні з тяжкими травмами.

Минулої доби, близько 9 години 30 хвилин, 63-річний водій автомобіля ВАЗ- 21114, рухаючись по автодорозі неподалік від села Бездрик, здійснив наїзд на пішохода, що несподівано вибіг на проїзну частину дороги. Намагаючись уникнути зіткнення, водій здійснив екстрене гальмування, проте таки вчинив наїзд.

Потерпілого, 45-річного чоловіка, жителя села Верхня Сироватка, доставлено до нейрохірургічного відділення Сумської обласної клінічної лікарні з тяжкими травмами. Він знаходиться в реанімації. Попередньо, водій автомобіля був тверезий. А от чи не перевищив він  дозволену на даній ділянці дорозі швидкість, з’ясовує поліція.

 Читати також: На Сумщині поліцейські викрили чоловіка у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України розпочато досудове слідство, під час якого й будуть остаточно встановлені причини та обставини події.

Правоохоронці закликають всіх учасників дорожнього руху бути гранично уважними та обережними, знаходячись на дорозі. Пішоходи, ніколи не будьте самовпевнені, і, ступаючи на проїжджу частину дороги, навіть на пішохідному переході, переконайтеся, що водії, знижують швидкість і зупиняються, маючи намір вас пропустити.

 Читати також: На Сумщині поліція розпочала перевірку за фактом перешкоджання роботі журналістів (відео)

У темряві, і коли йде потік машин, а ви біля переходу один, краще перестрахуватися, і не поспішати, а пропустити транспортні засоби, а потім вже йти. Водії транспортних засобів, пам’ятайте, що від вас часто залежить не лише ваше життя, але й життя інших осіб.

Тож керуючи автомобілями, мотоциклами чи мопедами, враховуйте стан дорожнього покриття, погодні умови, час доби та освітлення, ні в якому разі не сідайте за кермо на підпитку та ніколи не перевищуйте дозволену на дорозі швидкість.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *