На Сумщині викрили чергових браконьєрів – рибалок

На изображении может находиться: автомобиль и на улице

Трьох зловмисників «на гарячому» застали на території Національного природного парку, де вони незаконно займались рибним промислом. З їх автомобіля правоохоронці вилучили електровудку, мисливську рушницю з набоями до неї та понад тисячу штук риби різних порід. За скоєне їм загрожує сплата чималого штрафу та кримінальне провадження.

Нет описания фото.

Під час спільного нічного відпрацювання на території заповіднику, а саме поблизу села Боровичи Середино – Будського району на річці «Свига», поліцейські та начальник служби безпеки Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський» помітили на воді двох рибалок. Останні займалися незаконним виловом риби. Ще один правопорушник чекав їх на березі. Правоохоронці дочекались поки чоловіки закінчать свою справу та вже на дорозі зупинили їх автомобіль.

Нет описания фото.

У машини знаходилось двоє шосткинців – 50 та 40 років, а також 52-річний боровичанин. Під час спілкування з ними правоохоронці помітили в салоні їх автомобіля заборонене законом знаряддя вилову біоресурсів, електровудку, та мішок з рибою. Втім оглянути свою машину вони заборонили.

Чоловіків разом з автомобілем доставили до Середино – Будського відділення поліції.
«В рамках відкритого кримінального провадження був проведений санкціонований обшук автомобіля правопорушників, – розповідає Сергій Тітенко, начальник Середино – Будського відділення поліції. – Під час нього було вилучено електровудку, незареєстровану мисливську рушницю з 28 патронами до неї та 1 192 штуки риби різних порід: щука, плітка, в’юн, окунь тощо. Загальний збиток завданий навколишньому середовищу склав майже 200 тисяч гривен».

На изображении может находиться: на улице

За фактом незаконного лову біоресурсів у поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нет описания фото.

Окрім того, чоловікам належить відшкодувати завдані державі та навколишньому середовищу збитки, сплативши до державної скарбниці чималі кошти. Втім, останнє слово в цій справі залишається за судом.
Стосовно вилученої незареєстрованої мисливської зброї – поліцейські також вирішують питання про притягнення до відповідальності.

На изображении может находиться: один или несколько человек и на улице

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *