На Сумщині вкрали 3,5 млн. грн. на ремонті дороги

Роменською місцевою прокуратурою затверджено та 26 лютого 2021 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора Товариства з обмеженою відповідальністю за зловживання повноваженнями та підроблення офіційних документів якого спричинило державним інтересам шкоду в розмірі 3,5 млн грн (ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2018 року між Управлінням житлово-комунального господарства Роменської міської ради та зазначеним товариством укладено договір на поточний ремонт автомобільної дороги в м. Ромни.

Читати також: У Сумах машина врізалася у дерево. Водійка в лікарні

Після завершення робіт директор товариства надав замовнику акти виконаних робіт, на підставі яких за виконаний ремонт одержав 6,7 млн грн. Однак відповідно до висновків експертів фактично виконані роботи не відповідають актам приймання виконаних будівельних робіт.

Відтак директор товариства, зловживаючи повноваженнями та діючи всупереч державним інтересам, отримав неправомірну вигоду на загальну суму 3,5 млн грн.

На даний час за клопотанням прокуратури на майно товариства рішенням суд накладено арешт.

Читати також: У Сумах депутатам показали фільм жахів про обласний онкологічний диспансер

Протиправну діяльність обвинуваченого викрито за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області Роменським відділом поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сумська обласна прокуратура

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *