На Сумщині водій мопеда намагався відкупитися від поліцейських за 3000 грн.

У Роменському районі 36-річний водій мопеда намагався відкупитися від працівників поліції грошима. У такий спосіб чоловік хотів уникнути відповідальності за керування транспортним засобом без відповідних на те прав, та за керування у стані наркотичного сп’яніння. Стосовно порушника у поліції склали два адміністративні протоколи та відкрили кримінальне провадження.

В одному із сіл Роменського району, під час чергування, поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 36-річного водія мопеда “Spark”, який їхав без захисного шолома. Під час перевірки з’ясувалося, що чоловік взагалі не мав відповідних документів на право керування даним транспортом.

Читати також: Суми заплатять Верхній Сироватці 40 млн. грн. за сміттєвий полігон

Також, працівники поліції запропонували жителю району пройти медичне обстеження на факт вживання алкогольних чи наркотичних засобів. Зупинений відмовився і повідомив, що вживав коноплю.

Та, аби уникнути відповідальності, порушник почав умовляти працівників поліції «вирішити питання» за гроші, пропонуючи за не притягнення його до адміністративної відповідальності 3000 гривень.

Правоохоронці попередили порушника про відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але він не відреагував. Стосовно громадянина було складено два адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 126 “Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом” та ч. 1 ст. 130 “Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, що знижують їх увагу та швидкість реакції” Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 Читати також: На Сумщині 72-річна велосипедистка попала під колеса авто

Крім цього, стосовно чоловіка, який намагався уникнути відповідальності за адміністративне правопорушення пропонуючи правоохоронцям гроші, відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Тепер жителю району може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *