На Сумщині врятували грибника, у якого стався інсульт

Подія сталася учора, в одному  з лісомасивів Лебединщини. Літній чоловік поїхав за грибами і півдня не виходив на зв’язок із родиною. Занепокоєний син грибника звернувся за допомогою до поліції.

Про це сьогодні, 17 жовтня, повідомили в прес-службі Нацполіції Сумщини.

За словами заявника, його 60-річний батько, близько 07.30, на власному автомобілі поїхав у ліс по гриби, і до 15.00  на зв’язок жодного разу не вийшов. Він підозрював, що батько заблукав, і просив допомоги.

На розшук чоловіка було задіяно наряд групи реагування патрульної поліції Лебединського відділення поліції. Правоохоронцям знадобилось буквально півгодини, аби розшукати зниклого.

“З’ясувалось, що занепокоєння заявника було небезпідставним – у літнього чоловіка стався інсульт, тож на той момент, коли його знайшли наші співробітники, він не міг розмовляти і був частково  паралізований, – коментує ситуацію Олександр Гресь, начальник Лебединського відділення поліції. – Поліцейські викликали бригаду “швидкої допомоги” і до приїзду лікарів надали громадянину  першу домедичну допомогу”.

Керівник поліції Лебединщини висловив вдячність групі реагування за оперативність і професійні дії під час пошуків та надання потерпілому допомоги. Він звертається до громадян з закликом бути обачними під час “тихого полювання”, та не вирушати в ліс самотою, а принаймні групою у дві-три особи. Під час пошуку грибів намагайтеся триматися на виду один в одного і відслідковуйте напрямок свого руху. Перед поїздкою у ліс потурбуйтеся про відповідний одяг, живлення мобільного, запас харчів та необхідні ліки, аби в разі критичної ситуації ви могли вчасно викликати і дочекатися допомоги.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *