На Сумщині взято під варту чоловіка, який перейшов на бік ворога та супроводжував колони військової техніки

За клопотанням слідчого та прокурора Охтирської окружної прокуратури рішенням суду 9 травня 2022 року 25-річному підозрюваному в державній зраді обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без прав на заставу.

Нагадуємо, що після вторгнення підрозділів збройних сил російської федерації на територію України, підозрюваний, діючи умисно на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, добровільно розпочав співпрацювати з окупантами. Зокрема за допомогою радіостанції передавав військовослужбовцям російської федерації інформацію про безпечні шляхи пересування по території Боромлянської об’єднаної територіальної громади, місця перебування представників Збройних Сил України та інших військових формувань, а також особисто супроводжував колони військової техніки.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану) КК України.

Злочинну діяльність особи викрито за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області, досудове розслідування проводиться слідчим відділом Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *