На Сумщині з продажу вилучають молочну продукцію сумнівної якості

Під час здійснення позапланової перевірки продовольчого магазину спеціалістами Путивльського відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Конотопського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області встановлено факт реалізації харчових продуктів, маркування яких не відповідає законодавству, а саме: «Сметана 15%», «Сир голландський», «Сир», «Сир ізюм», «Сир ваніль».

Назви харчових продуктів визначено за цінниками підприємця, бо більше ніякої супровідної інформації та документації на згадані харчові продукти підприємець не мав.

Згідно вимог законодавства, оператор ринку у межах своєї діяльності зобов’язаний забезпечити дотримання вимог законодавства щодо надання інформації про харчові продукти, дія якого поширюється на їхню діяльність, а також перевіряти дотримання цих вимог. Маркування вищезазначених молочних харчових продуктів, яке доступне кінцевому споживачу, не відповідало вимогам ст.6 ЗУ N 2639.

 Читати також: Бюджет 2022: На зарплату сумских чиновников потратят порядка 250 млн

Ініційовано процедуру вилучення з обігу зазначених харчових продуктів загальною вагою 40,1 кг на суму близько 3 тис. грн. Вказані харчові продукти вилучені підприємцем з обігу та повернуті постачальнику.

Крім того, підприємець здійснював зміну інформації, що супроводжує харчовий продукт, у випадку, передбаченому статтею 5 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», при тому, що він не є виробником та відповідальним за цю інформацію і на що не має права.

На момент перевірки, було виявлено, що в реалізації знаходилися харчові продукти, щодо назви яких змінено інформацію що супроводжує харчовий продукт – сирок глазурований молоковмісний, 26% жиру з ваніліном, проте на ціннику оператора ринку зазначено «Сирок ванільний», також продукт молоковмісний сирний плавлений, ковбасний копчений, зазначено як «Сир копчений» та ін.

 Читати також: На Сумщині 19-річний мотоцикліст постраждав у ДТП

За результатами інспектування та опрацювання розпорядчих документів, щодо зазначеного підприємця Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області винесено дві постанови про накладання штрафу за порушення Закону України «Про державний контроль за дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми за загальну суму 78 тис. грн.

Держпродспоживслужба звертається до покупців: купуючи продукти, звертайте увагу на маркування, а у випадку виявлення невідповідності звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *