На Сумщині з продажу вилучатимуть небезпечний посуд для дітей

По це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

До Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення системи (RASFF) від 27 липня 2021 року № 2021.3589-fup 4 стосовно виявлення міграції легких органічних компонентів (1,6%) з силіконового посуду для дітей, що експортувались з Китаю (виробник: Shenzhen Kean Silicone Product Co. Ltd., Shenzhen) через Данію (вантажовідправник: FB Trading ApS. Hinnerup) до України (отримувач: ФОП Кравченко Владислав, вул. Героїв України, 77, кв.50, м. Світловодськ, Кіровоградська обл., 27500).

Відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу просять негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області за тел. (0542)77 90 43.

фото ілюстративне з Інтернету

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *