На Сумщині за фейковий ремонт авто трьом службовцям повідомлено про підозру

Шосткинською місцевою прокуратурою 13 листопада 2020 року повідомлено про підозру колишньому директорові Управління житлово-комунального господарства, виконувачу обов’язків директора Комунального підприємства міської ради та директорові Товариства з обмеженою відповідальністю, злочинні дії яких завдали державним інтересам матеріальної шкоди на суму майже 600 тис. грн (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, 17 грудня 2018 року між вказаними особами укладено трьохсторонній договір на капітальний ремонт автогідропідйомника на базі автомобіля «ЗІЛ 130». Вже 20 грудня, достовірно розуміючи, що роботи по об’єкту виконані не в повну обсязі та не підлягають прийняттю, на той час начальник Управління підписав акт виконаних робіт, складений директором Товариства.

На изображении может находиться: на улице

Свій підпис також поставив виконувач обов’язків директора Комунального підприємства. Відтак на рахунок Товариства перераховано 594 510 грн бюджетних коштів у якості повної оплати за нібито виконану роботу.

У Сумах маршрутка збила жінку, яка везла у візочку дитину

Однак відповідно до проведеної експертизи автогідропідйомник на базі автомобіля «ЗІЛ-130» знаходиться в технічно несправному та непрацездатному стані, оскільки капітальний ремонт взагалі не був проведений.

Протиправну діяльність осіб викрито Шосткинським відділом поліції ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *