На Сумщині за вбивство пенсіонера юнакам загрожує довічне позбавлення волі

Білопільським відділом Сумської окружної прокуратури затверджено та 13 вересня 2021 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно 18-річного юнака, який позбавив життя пенсіонера. На вирок суду обвинувачений чекає в СІЗО.

Мова йде про подію, що сталась 4 липня 2021 року в м. Білопілля. Двоє юнаків напередодні були в дачному будинку пенсіонера. Вони відразу відмітили цінні речі, які можна викрасти. Юнаки сподівались, що чоловік поїде з дачного будинку, відтак вночі прийшли за його майном. Однак пенсіонер був у будинку. Це не зупинило нападників, щоб потерпілий не чинив опір, вони забили його руками та ногами до смерті. Тікаючи, прихопили із собою моток мідного дроту.

 Читати також: На Сумщині хлопчик утік із дому через погані оцінки

17-річному спільнику обвинуваченого, оскільки він переховується від органу досудового слідства, заочно повідомлено про підозру та 12 липня 2021 року оголошено в розшук.

Дії обох юнаків кваліфіковано за п. 6, п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі.

Досудове слідство проведено слідчими відділення поліції №1 (м. Білопілля)Сумського РУП під процесуальним керівництвом прокуратури.

Прес служба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *