На Сумщині засуджено трьох осіб до 9 років позбавлення волі за зухвалий напад на таксиста

«Шосткинською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно двох чоловіків та дівчини, які скоїли розбійний напад на таксиста та викрали його авто. За вироком Шосткинського міськрайонного суду Сумської області 1 лютого 2021 року трьох обвинувачених визнано винними у інкримінованих злочинах та засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 2 ст. 187 та ч. 3 ст. 289 КК України)», – розповів прокурор Шосткинської місцевої прокуратури В’ячеслав Шкатула

За даними слідства, у м. Шостка 28 листопада 2019 року компанія з трьох місцевих близько 17.00 викликали таксі до смт Вороніж Шосткинського району. Виїхавши на околицю міста, пасажир із заднього сидіння накинувся з ножем на водія. Швидко зорієнтувавшись, таксист, попри поранення, схопився за лезо голою рукою і таким чином попередив наступні удари. Поки тривала боротьба, водій встиг по рації подати диспетчеру сигнал «тривога».

Нападники пересадили таксиста на заднє сидіння, один із них сів за кермо. У цей час колеги пораненого водія з’їхались на тривожний сигнал, затримали нападників та доставили їх у поліцію.

Читати також: У справі заступника начальника сумської виправної колонії Владислава Павлика суд оголосив вирок

Нагадуємо, серед затриманих – 29-річний п’ять разів судимий за крадіжки та грабіж молодик, який лише 15 листопада 2019 року звільнився з місць позбавлення волі, 24-річна тричі засуджена за хуліганство і шахрайство дівчина та 36-річний чоловік, у якого судимість погашена.

На вирок суду обвинувачені чекали за гратами.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *