На Сумщині затримали двох осіб за підозрою у вимаганні хабаря за зарахування дитини до ліцею ДПСУ

Учора, 12 червня, на Сумщині за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, задокументовано факт протиправної діяльності військової посадової особи Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.

Посадовець у званні полковника та його спільниця вимагали та отримали від громадянки неправомірну вигоду в сумі 1 тис. доларів США за сприяння у забезпеченні зарахування її сина на навчання у вищевказаний навчальний заклад.

Обох спільників, після отримання ними неправомірної вигоди, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Неправомірні кошти вилучено.

Возможно, это изображение (деньги)

Зараз вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України та обрання запобіжних заходів. На даний час тривають невідкладні слідчі дії.

Читати також: На Сумщині поліція розслідує ДТП у якій загинув велосипедист

Заходи проводились за оперативного супроводження відділу внутрішньої та власної безпеки по Сумському прикордонному загону ГВВВБ «Схід» ДПСУ за процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону та слідчими Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Держаного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава.

ДПСУ

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *