На Сумщини землю роздають АТОвцям, які не мають жодного відношення до області

Про це йшлося під час наради з виконуючим обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру в Сумській області Тарасом ГАРАЩЕНКОМ і начальником Сумського відділу Мінветеранів Миколою БОРДЮГОВИМ щодо отримання земельних ділянок учасниками АТО та членами родин загиблих воїнів.

Від правоохоронних органів днями надійшла інформація щодо виділення земельних ділянок учасниками АТО, які не проживають на території Сумщини та не мають жодного відношення до області.

Читати також: На Сумщині ліквідовуючи загоряння гаражу вдалось врятували житловий будинок, автомобіль та 2 гаражі

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру в Сумській області Тараса Гаращенка, із 116 заявників на отримання земельних ділянок 16 осіб – це мешканці Києва та Броварів. Жодної інформації про їх відношення до Сумської області немає. Є також питання і по місту Конотоп, де бажаючі отримати землю мають прописку в Чернігівській  та Київській областях. А деякі з цих заявників уже навіть отримали земельні ділянки в інших областях України.

За результатами зустрічі керівництво Головного управління Держгеокадастру в Сумській області має сформувати списки заявників-учасників АТО, які претендують на отримання землі в нашій області, але мешкають в інших областях, і тих, хто вже скористався своїм правом на землю в інших областях. Такі списки будуть направлені до правоохоронних органів на перевірку відповідності їх чинному законодавству. Також будуть переглянуті всі відмови у наданні земельних ділянок сім’ям загиблих бійців, обґрунтування цих відмов та, у разі необхідності, знову наданий належний супровід заявникам в оформленні документації із землеустрою.

Пишуть debaty за інформацією сайту ОДА

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *