На Сумщині злочинець пограбував 72-річну жінку а потім заліз в інший будинок

Співробітники Управління карного розшуку ГУНП Сумської області за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» та під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали підозрюваного за місцем мешкання, у Полтавській області. Для самого зловмисника воно стало повною несподіванкою: він не очікував, що правоохоронці настільки швидко його вирахують.

Подія сталася в одному з приватних секторів Конотопа близько 09:30. Місцева пенсіонерка саме повернулася додому з магазину, коли до її помешкання вдерся невідомий у масці.

У Сумах 62 УБД Другої світової отримали по 1000 гривень

Штовхнувши 72-річна бабусю на підлогу, він став вимагати гроші, погрожуючи при цьому старенькій викруткою. Злякавшись, жінка віддала всі свої заощадження – близько 1100 гривень. Вдовольнившись цією «здобиччю», зловмисник наостанок прихопив ще й два мобільні телефони пенсіонерки, після чого подався геть. Що стосується самої бабусі, то вона, ледве оговтавшись, пішла до сусідів і від них зателефонувала до поліції.

Отримавши повідомлення про вчинення тяжкого злочину, на місце події негайно вирушила слідчо-оперативна група поліції. А весь особовий склад Конотопського відділу поліції був зорієнтований на пошуки нападника. Аби встановити його особу, правоохоронці відпрацювали десятки адрес; перевірили мешканців усіх сусідніх вулиць; переглянули відео з камер спостереження у районі скоєння злочину, проаналізували, хто з людей та які транспортні засоби в цей час були неподалік місця події; прорахували можливі шляхи «підходу» та «відходу» зловмисника; встановили можливих свідків події.

«Пошуки нападника тривали у кількох напрямках. З одного боку в результаті невідкладно проведених пошукових заходів у поле зору оперативників потрапив підозрілий автомобіль. Маршрут його пересування містом та адресу реєстрації вдалося встановити за допомогою камер відеоспостереження, – коментує ситуацію Валерій Строкач, заступник начальника ГУНП в області. – З іншого боку – працівники карного розшуку отримали інформацію про особу, яка могла б бути причетною до вчинення нападу. А співставивши всі ці дані – «вирахували» і самого зловмисника. Ним виявився 45-річний житель сусідньої області, який вже має у своєму минулому судимості за скоєння аналогічних злочинів».

Від завтра поповнюючи картки понад 5 тис. грн треба буде доводити законність коштів

В ході проведення слідчих дій поліцейські також встановили, що буквально за півгодини до вчинення розбійного нападу цей же чоловік скоїв крадіжку на сусідній вулиці. Скориставшись відсутністю господарів, він проник до будинку, і в пошуках цінних речей влаштував цілковитий безлад. Проте, окрім мобільного телефону і 55 гривень з гаманця, злодій так нічого і не знайшов. Пізніше ці речі полісмени вилучили в нього під час затримання.

Наразі підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його дії слідчі кваліфікують відповідно  ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний із проникненням до житла…) та ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана із проникненням до житла…) Кримінального кодексу України. В рамках відкритого кримінального провадження затриманого перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів як на території Сумської області, так і на території інших областей.

За скоєне чоловікові загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *