На Сумщині знайшли тіло безвісти зниклого хлопчика

Сьогодні з’явилася інформація про те, що у Тростянці зник 15-річний Сергій Рябенко.

Трагедія сталася у Тростянці на популярному серед місцевих жителів парку відпочинку «Ведмежа поляна», розташованому прямо на березі річки Боромля. Тут, 11 червня, одній з бесідок відпочивала група юнаків і дівчат зі школи №3, для яких приводом було закінчення випускного дев`ятого класу. Їли, відпочивали, купалися в річці всі разом, потім Сергій сказав, що хоче ще побути у воді і скоро повернеться. Більше його живим ніхто не бачив. 

Ще з учорашнього вечора працівники відділення поліції м. Тростянець оголосили розшук 15-річного Сергія Рябенка, який того дня близько 16.40 пішов відпочивати на річку Боромлянка і до теперішнього часу не повернувся. Залучили водолазів. Але пошуки в перший день не дали результати. Зранку наступного дня до парку відпочинку прийшло багато людей, які на заклик рідних і друзів через соцмережі прийшли допомогти в пошуках – одні прочосували лісопосадки, інші оглядали узберіжжя річки. Близько опівдня бездиханне тіло хлопця знайшли у воді. 

Правоохоронці проводять слідчі дії, дають показання однокласники Сергія, аби відтворити ту фатальну трагедію, яка сколихнула Тростянецьку громаду. І у простих людей ця трагедія викликає дуже багато питань. В першу чергу до міської ради, яка цей об`єкт створила, повстановлювала з десяток альтанок з мангалами, що вказує на умови випити і закусити. А ось обстежити річку та обладнати безпечний пляж – про це чомусь не подбали.

Читати також: На Сумщині повідомили про підозру чоловіку, який у під’їзді багатоповерхівки пограбував пенсіонерку

Між тим, саме в цьому місці річки колись працював земснаряд, видобував пісок і від цього в річці багато ям. До початку пляжного сезону міська рада обіцяла залучити водолазів для обстеження дна річки Боромля в цьому парку. Про це повідомляв профільний заступник міського голови Тростянця Ю.Заяц. Тепер водолази шукали потопальника.

Маса питань і до правоохоронних органів, яким було відомо, що у випускників шкіл свято і що за традицією вони після урочистих подій вирушають на природу. Чому не було посиленого патрулювання в місцях, де могли збиратися підлітки, адже не секрет, що навряд чи святкування обходилося без спиртного. Є в Тростянці і громадське формування «Січ», яке фінансується Тростянецькою міською радою. В її обов`язки входить охорона громадського порядку і відеоспостеження на найбільш публічними місцями в місті. І їх в цей день ніхто не бачив ні в парках, ні на вулицях. І жодна з камер відеоспостереження в парку «Ведмежа поляна», чомусь не зафіксувала групу підлітків?

Певно, буде слідство, службові перевірки, які не тільки проллють світло на причини цієї трагедії, а змусять тих, у кого повноваження, зробити належні висновки, аби подібного ніколи не повторилося. 

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Слідство триває.

ТИЖДЕНЬ

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *