На Сумщину спецпотягом повертаються заробітчани з РФ

Сьогодні вночі, з 24 на 25 березня, у Конотопі очікували прубуття спеціального потягу, яким у зв’язку із пандемією мають повернутися на Батьківщину українці.

Однак, як стало відомо  із власних джерел- пише sumy.today,  станом на 21.00 точної дати та часу прибуття цього потягу поки немає. Прес-секретар сумського прикордонного загону Роман Ткач сказав, що інформацією про прибуття цього потягу прикордонний загін поки не володіє, але підтвердив, що про плани прибуття такого потягу йому відомо. Ще в двох службах нам також повідомили, що потяг спочатку очікували сьогодні вночі, але тепер точної інформації про дату та час його прибуття не володіють.

За нашою інформацією, у потязі 18 купейних вагонів, в яких в Україну повертаються 725 осіб. У Конотопі вони пройдуть митний контроль, вимірювання температури, напишуть заяви-зобов’язання не залишати місця проживання, а також зазначать, з ким вони проживають, аби цим людям надали рекомендації не виходити із дому також. Із Конотопу потяг вирушить до Києва, звідти кожна область буде забирати своїх мешканців. Жителі Сумщини ж мають змогу вийти з потягу у Конотопі.

Місто Суми поки що не закрили: рішення немає

Як повідомив УНІАН, Україна ще тільки збирається направити потяг до Москви за нашими громадянами. За даними УНІАН, потяг складатиметься з 20 вагонів, зможе евакуювати близько 500 українців та виїде до Москви 28 березня за графіком поїзда №5/6 вранці в Москву, а ввечері вирушить у зворотному напрямку.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *