На Сумщині судитимуть групу осіб, яка виготовляла та реалізовувала наркотичні речовини

Сумською обласною прокуратурою 1 грудня 2021 року затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи та чотирьох їх спільників, які облаштувалидві нарколабораторії, де виготовляли для продажу наркотичні речовини у великих розмірах (ч. 2 та ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 28/ч. 2 ст. 317, ч. 2 ст. 317 КК України).

Читати також: На Сумщині розпочали операцію «Новорічна ялинка»: який штраф за порушення?

За даними слідства, 39-річний житель Яготина Київської області організував у двох підпільних лабораторіях виготовлення наркотичного засобу «метадон» у великих розмірах. До організованої групи входило іще двоє чоловіків, ще чотирьох вони залучали в якості спільників. Серед обвинувачених троє жителів Сумської області, які відповідали за реалізацію наркотиків на Сумщині. Водночас інші учасники групи розповсюджували готову продукцію ще на території Київщини та Полтавщини.

За місцем проживання всіх учасників наркогрупи та розташування лабораторій було проведено 16 санкціонованих обшуків. Виявлено і вилучено метадон, амфетамін, марихуану, устаткування для виготовлення наркотиків, наркотичні засоби на стадії виготовлення, прекурсори, шприци з порошкоподібною речовиною та рідиною, зіп-пакети з наркотиками, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Досудове розслідування проведено слідчими Слідчого управління головного управління Нацполіції в Сумській області.

Пресслужба обласної прокуратури

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *