На вибори до Сумської міської ради подалися 14 політичних партій, до обласної – 12, на мера Сум -10 претендентів

На вибори до Сумської міської ради подалися 14 політичних партій, до обласної - 12

Заяви до виборчої комісії Сумської міської ради подали 14 політичних партій, до обласної – 12. З них 13 і 9 відповідно вже зареєстровані, документи інших політсил в комісіях ще розглядають. 24 вересня був останній день подання документів до територіальних виборчих комісій. Вони працювали до опівночі.

Міська виборча комісія

Останнім до міської виборчої комісії близько 22-ї години приніс документи Олександр Кукса. Хоче балотуватися у мери Сум від “Правого сектору”. До нього на цю посаду документи принесли ще 9 потенційних кандидатів.

Отже, у мери Сум балотуються (подаємо за алфавітом): Вадим Акпєров, Володимир Биков, Тамара Іщенко, Олександр Кукса, Ірина Купрейчик, Олександр Лисенко, Володимир Лободін, Олена Мельник, Тетяна Рябуха, Олександр Хоруженко.

Серед партій зареєстрували у депутати міської ради списки (подаємо за алфавітом): “Батьківщини”, “Європейської Солідарності”, “За майбутнє”, “Нашого краю”, “Опозиційної платформи – За життя”, “Правого сектору”, “Пропозиції”, “Свободи”, “Соціалістів”, “Сили людей”, “Сили і честь”, “Слуги народу” та “УДАРу”. Документи Аграрної партії в міській ТВК розглядатимуть в понеділок.

На вибори до Сумської міської ради подалися 14 політичних партій, до обласної - 12

Обласна виборча комісія

В обласній виборчій комісії приймали документи у депутати обласної ради. Зареєстрували кандидатів від дев’яти політичних сил, документи ще трьох запланували розглянути, розповів заступник голови комісії Роман Петренко.

У список зареєстрованих до обласної ради потрапили: “Батьківщина”, “Європейська Солідарність”, “За майбутнє”, “Наш край”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Радикальна партія Олега Ляшка”, “Сила людей”, “Сила і честь” та “Слуга народу”. Наразі уточнюють документи “Свободи”, “Пропозиції» та “Аграрної партії”.

Що відомо

  • Місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня. Рішення про реєстрацію кандидатів, або відмову, виборчі комісії мають ухвалили до 29 вересня.
  • Зареєстровані кандидати можуть починати агітацію з наступного дня після реєстрації.

suspilne Авторка – Євгенія Токарєва

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *