Наслідки пожежі у заказнику «Сульський»: «жителі Герасимівки чули тріск пожежі, крики птахів» + ФОТО

Роменський еколог-ентузіаст Володимир Литовка виклав в соцмережі результати свого громадського екологічного розслідування пожежі в гідрологічному заказнику місцевого значення “Сульський”.

Пожежа сталася там 28 березня, вогнем охопило 316 га. Поспілкувавшись із жителями Герасимівки та Плавинища, він припустив, що палії були, скоріш за все, місцевими.

«Під час загоряння очерету мешканці с. Герасимівка чули тріск пожежі, крики птахів. У той же час мешканці с. Плавинище задихалися від диму. Перші викликали по 101 пожежників. Але чомусь вони не приїхали (очевидці с. Герасимівка припустили, що пожежники не змогли підїхати, бо вода заважала)», – пише Володимир Литовка.

Тим часом жителі Плавинища викликали полісменів, які, виїхавши сюди, почали шукати можливих підпалювачів.

Читати також: На Сумщині групі осіб, у яких вилучено 3 тонни контрафактного спирту, повідомлено про підозру

«Але з боку Плавинища нічого не горіло. Через річку Сула, в бік Плавинища цілу ніч валив дим із території заказника, що розташований впритул до с. Герасимівка, виїдаючи очі місцевому населенню (у тому числі й дітям). Уся інформація записана мною зі слів мешканців двох населених пунктів», – йдеться у повідомленні.

Володимр Литовка припускає, що підпалили очерет не заїжджі люди.

«Не можу припустити, що підпалювачі були з Недригайлова, чи Ромен. Висновки природа уже зробила. Час людям збирати каміння…», – пише еколог.

romny24

 

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *