офіцери поліції викрили зловмисника та повернули пенсіонерці викрадену річ

Намагаючись знайти гроші на спиртне, зловмисник викрав із загального коридору гуртожитку швейну машинку 70-річної сусідки, яку в той же день продав, а гроші витратив. Поліцейські не лише притягли чоловіка до відповідальності, а й знайшли та повернули пенсіонерці необхідну для неї річ.

До поліції за допомогою звернулася 70-річна жителька Шостки. Пенсіонерка розповіла, що кілька годин назад помітила зникнення своєї швейної машинки, яку не один рік зберігала у загальному коридорі гуртожитку через брак місця у кімнаті.

Читати також: За 7 грн. не врятувало: в Сумах перевізник відмовляється від маршруту

Правоохоронці опитали сусідів жінки та з’ясували, що крадіжку міг скоїти чоловік, який нещодавно оселився в кімнаті на їх поверху. Проте вони зауважили, що той рідко з’являється вдома.

Поліцейські розшукали та допитали вказаного громадянина.

Чоловіку 46 років. Він зізнався у скоєному та пояснив, що викрадене продав у той же день, а гроші витратив на спиртне.

Швейну машинку заявниці знайшли, вилучили та повернули власниці. Відносно зловмисника в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років. Остаточне покарання чоловіку визначить суд.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *