Окупанти знову обстрілювали Сумщину: спалахнула пожежа, пошкоджені будинки — ОВА

Окупаційні війська протягом 5 листопада обстріляли одразу п’ять прикордонних громад Сумщини. В одній із них спалахнула пожежа, також є пошкоджені будинки.
Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Так, протягом дня під російськими ударами опинилися Есманьська, Краснопільська, Миропільська, Середино-Будська та Шалигинська громади. 

За словами Живицького, Миропільську громаду росіяни обстрілювали двічі: спочатку близько 14:00 скинули 10 мін, а о 17:00 випустили 17 снарядів із артилерії по цьому ж селу. Через обстріли там сталася пожежа: спалахнуло господарське приміщення в місцевих мешканців. Ще кілька будівель зазнали пошкоджень. Люди не постраждали. 

По Середино-Будській громаді був мінометний обстріл, розповів голова ОВА. Від розривів 9 мін значних пошкоджень зазнали 4 будинки. Також зруйнована господарча споруда. 

Збір коштів на придбання тактичних нош

У Краснопільській громаді сталися 7 прильотів з мінометів, а також падіння з безпілотника вибухових пристроїв типу ВОГ. Шалигинську громаду обстрілювали двічі: було 37 кулеметних черг та 10 окремих пострілів. У цих двох громадах обійшлося без наслідків. 

Також росіяни двічі били мінометами по Есманьській громаді: було 20 вибухів. Там наслідки зараз уточнюють.

Окупанти регулярно обстрілюють Сумщину, хоча відступили з неї навесні. росія досі утримує деякі свої підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Але про створення в росії ударних формувань, які можуть знову наступати на Сумську область, українські посадовці поки що не повідомляли.

hromadske

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *