Передавав координати місць дислокації військових підрозділів ЗСУ на Сумщині – судитимуть агента спецслужби рф

На зображенні може бути: 3 людини та на відкритому повітрі

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 5 січня 2023 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного жителя Шосткинського району за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік на виконання завдань співробітника федеральної служби безпеки російської федерації збирав та передавав інформацію щодо місць дислокації в Сумській області військових підрозділів Збройних Сил України, переміщення військової техніки, кількості, напрямку її руху тощо. При цьому чоловік за допомогою одного з месенджерів відправляв своєму куратору географічні координати та скріншоти екрана свого мобільного телефону, на яких було зафіксовано місця дислокації особового складу та військової техніки, усвідомлюючи, що надану ним інформацію ворог може використати для завдання артилерійських чи авіаударів по зазначених об’єктах.

На зображенні може бути: екран та телефон

У ході санкціонованого обшуку 27 липня 2022 року правоохоронці вилучили мобільні телефони із доказами співпраці з російським куратором.

Досудове розслідування завершено слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *