Під Сумами, поблизу станції Торопилівка, що в Степанівці, стався викид аміаку

За фактом викиду аміаку біля Сум відкрито провадження

Під Сумами, поблизу станції Торопилівка, що в Степанівці, стався викид аміаку. Факт викиду підтвердив директор департаменту цивільного захисту населення Сумської облдержадміністрації Олександр Милаш.

“За попередніми даними, на одному з підприємств поблизу селища Степанівка Сумського району сталася нештатна ситуація”, – повідомив провідний фахівець сектору зв’язків за ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС у Сумській області Євгеній Могиленець. Про характер “нештатної ситуації” та рівень загрози для людей у ДСНС не повідомили.

Начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Валентина Тищенко розповіла, що сталася розгерметизація залізничної цистерни. Фахівці ДСНС повідомили в Держпродспоживлужбу, що небезпечних концентрацій аміаку на місці розгерметизації не виявили, сказала Тищенко. Працівники управління Держпродспоживслужби спільно з обласним лабораторним центром наразі працюють на місці аварії і проводять заміри, щоб визначити, чи існує небезпека для людей. Деталі перевірки пообіцяли надати 8 жовтня.

“З огляду на властивість цього газу, швидше за все, його концентрація вже розбавлена повітряними масами і загрози для людей не становить”, – сказала Валентина Тищенко.

За фактом викиду аміаку відкрили кримінальне провадження. Про це повідомила речниця прокурора Сумщини Наталя Науменко. “У рамках кримінального провадження встановлюються обставини викиду аміаку, який стався на станції Торопилівка. До ЄРДР внесено відомості за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою) КК України”, – пише вона.

Суспільне

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *