Підозрюваного в розбійному нападі на пенсіонера за клопотанням прокуратури взято під варту

Сумською окружною прокуратурою 30-річному жителю Сумського району повідомлено про підозру у вчиненні розбою за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України). За клопотанням прокуратури рішенням суду 29 березня 2021 року підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Встановлено, що подія сталась 20 лютого 2021 року в одному із сіл Сумського району. Підозрюваний, озброївшись сокирою, разом зі своїм знайомим прийшли до будинку самотнього пенсіонера. Коли господар відчинив двері, він отримав удар кулаком в обличчя, після чого його заштовхали в будинок та, погрожуючи сокирою відрубати голову, щоб пенсіонер не чинив опору, нападники обшукали будинок.

У тумбочці вони знайшли гаманець, в якому потерпілий зберігав свої заощадження – 1 тис. 800 грн.

Читати також: Прикордонники Сумщини затримали чоловіка, який намагався перемістити через кордон 2 кг наркотиків (відео)

Упродовж декількох годин нападники періодично наносили потерпілому удари по обличчю рукою та сокирою по руці. Однак ніяких цінностей у будинку більше не знайшли. Тікаючи, вони забрали із собою ще бензопилу та електричну плитку.

Спільнику підозрюваного також повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 187 КК України. На даний час вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *