Підроблені COVID-сертифікати: у Сумах обрали запобіжний захід підозрюваному

Підроблені COVID-сертифікати: у Сумах обрали запобіжний захід підозрюваному

У Зарічному суді Сум обрали запобіжний захід підозрюваному у справі про підроблені COVID-сертифікати – грошову заставу 47 580 грн. Чоловіка зобов’язали носити електронний браслет, здати закордонний паспорт, не виїздити за межі Сум та не спілкуватись зі свідками.

Таким рішенням суддя Олексій Сибільов задовольнив клопотання прокуратури частково, адже просили для підозрюваного домашній арешт.

“Було розглянуте клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту чоловікові, якого підозрюють у збуті підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19 вчиненого за попередньою змовою з медичним працівником”, – зазначала помічниця голови Зарічного суду Юлія Хілько на початку засідання.

Адвокат підозрюваного Олексій Назаренко з такою мірою не погоджувався. Після вироку суду захисник сказав, що сума застави максимальна з передбачених законом. “Будемо здійснювати захист усіма законними способами від підозри, а потім, можливо, від обвинувачування”, – додав адвокат

З рішенням судді не погоджується прокуратура. “Ми будемо оскаржувати рішення в суді апеляційної інстанції, наполягати на домашньому арешті для підозрюваного”, – сказала речниця обласної прокуратури Наталя Науменко.

Запобіжний захід, ухвалений судом, діятиме до 27 грудня 2021 року.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *