По Сумщині за добу прилетіло понад 170 снарядів: пошкоджені будинки та електролінії

Протягом 2 березня росіяни здійснили обстріли 10 територіальних громад області: Новослобідської, Хотінської, Білопільської, Великописарівської, Середино-Будської, Есманьської, Зноб-Новгородської, Миропільської, Краснопільської, Шалигинської.
Було зафіксовано 177 прильотів − з мінометів, ствольної артилерії, САУ, РСЗВ. Є руйнування.

  • Середино-Будська громада: внаслідок мінометного обстрілу з 7.45 до 8.15 ранку (9 прильотів) у с. Рожковичі пошкоджено 2 приватних будинки.
  • Есманська громада: через обстріл попередньо − зі ствольної артилерії − (4 прильоти о 10.30) пошкоджено ЛЕП та приватні будинки у с. Студенок. Також у с.Уланове в результаті обстрілу РСЗВ о 15.45 відбулося загоряння житлового будинку.
  • Хотінська громада: через обстріл із САУ близько 11.40 (4 прильоти) пошкоджено офісне приміщення агрофірми та приміщення для зберігання дров у с. Кіндратівка.
  • Зноб-Новгородська громада: внаслідок обстрілу зі ствольної артилерії поблизу с. Нововасилівка об 11.50 (10 прильотів) пошкоджено високовольтну лінію.
  • Новослобідська громада: через обстріл о 13.57 попередньо зі ствольної артилерії у с. Бояро-Лежачі (7 прильотів) пошкоджено 3 приватні будинки.

3 березня

Протягом ночі й ранку росіяни здійснили обстріли 2 територіальних громад області: Зноб-Новгородської та Миропільської.
Було зафіксовано 74 прильоти − з мінометів, артилерії та РСЗВ.

  • Зноб-Новгородська громада: з 22:40 по території громади зафіксовано 27 прльотів, ймовірно САУ, та 5 залпів приблизно по 5 ракет реактивної системи ГРАД. Обстріл продовжився о 23:20 − 3 прильоти, ймовірно САУ. Ранок у громаді теж розпочався з вибухів: з 05.30 до 06.00 з території рф здійснено мінометний обстріл по околицям с Нововасилівка − 4 прильоти.
    Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний магазин та приватний будинок.
  • Миропільська громада: з 01.00 до 01.15 та з 04.00 до 04.15 з території рф здійснено мінометний обстріл по околицям с. Миропілля. Внаслідок обстрілу пошкоджено 4 приватні будинки та обірвано ЛЕП.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *