Податкова анулювала підприємцям Сум податковий борг на майже 3 мільйони гривень

Державна податкова служба України в автоматичному режимі списала податковий борг платникам податків обласного центру на загальну суму 2,7 млн грн.

Списанню підлягав податковий борг (у тому числі штрафні санкції та пеня) платника податків, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищує 3060 грн (включно), що обліковувався станом на 1 листопада 2020 року та залишився несплаченим/ непогашеним станом на дату списання такого боргу.

Списання відбулось в автоматичному режимі.

За даними інформаційно-телекомунікаційної системи ГУ ДПС у Сумській області списано такого податкового боргу майже 90 тисячам платників на загальну суму 17,2 млн грн, зокрема по обласному центру – на 2,7 млн грн.

Отримати інформацію щодо списання податкового боргу суб’єкти господарювання Сум можуть у приватній частині Електронного кабінету, на вебпорталі ДПС, а також за тел.: 70-17-13, 70-17-25.

Читати також: На Сумщині обікрали автозаправку

Нагадаємо, Урядом України в період карантинних умов, зумовлених коронавірусом SАRS-Со V-2, розроблено ряд заходів, у тому числі законодавчих, для максимальної підтримки платників податків. Так, Законом України від 10 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVІD-19, спричиненої коронавірусом SАRS-Со V-2» передбачено механізми врегулювання податкового боргу та боргу з Єдиного соціального внеску платників податків.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *