Подробиці смертельного поранення мисливця на Сумщині

За 50 кілометрів від Сум, біля села Могриця, 23 січня смертельно поранили мисливця під час пострілу по козулі. Щоб найшвидше надати кваліфіковану допомогу, товариші повезли пораненого до лікарні, назустріч їм виїхала карета швидкої. Але чоловік помер. Про це повідомляє Суспільне.

На Сумщині триває сезон полювання на копитних. У самому селі місцеві чули про суботню подію. У сосновому лісі за селом між деревами є залишки свіжого багаття.

Точне місце, де відбулася подія, журналістам не показують, тому що відбуваються слідчі дії, але у лісі, кореспонденти Суспільного знайшли укриття, яке зазвичай використовують мисливці під час полювання на парнокопитних.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом смертельного поранення на полюванні. Чоловік був травмований пострілом з мисливської зброї, розповів спеціаліст відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко.

Читати також: «Збитки, відсутність покупців та штрафи»-сумські підприємці про карантин

“Це житель Київської області, 65 років. Чоловіка його товариші, які були з ним на полюванні, намагалися направити до лікарняного закладу автомобілем, везли його, але на під’їзді до обласного центру він помер, тобто не встигли довести до медиків, хоча медиків повідомили, вони виїхали на зустріч. У поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 119 ККУ – вбивство через необережність”, – сказав Кузьменко.

Той, що стріляв, теж з Київщини. Якщо його провину доведуть, чоловіку загрожує до 5 років за ґратами. Заступник начальника управління лісового та мисливського господарства Сумщини Леонід Бут сказав, що полювання було законним.

“Сьогодні дозволено колективне полювання на самця кабана і на самця оленя. На полювання заявку подав мисливський колектив з Сум. Під час цього полювання, десь близько 11-ої години був здійснений постріл по звіру з мисливської рушниці “ІЖ-54″. І в результаті цього пострілу був смертельно травмований мисливець. Перед полюванням всі мисливці пройшли інструктаж з техніки безпеки. На превеликий жаль, ця людина, що стріляла, зробила порушення”, – сказав Бут.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *