Поліцейські Сумщини закликають батьків бути уважними і не полишати дітей без нагляду

Лише за минулі вихідні через неуважність дорослих до лікарень потрапило двоє малолітніх діток. Правоохоронці зазначають, що цього можна було б уникнути, якби батьки уважніше ставилися до побутової безпеки своїх дітей.

До Сумської обласної дитячої клінічної лікарні з термічним опіком І-ІІ ступеню госпіталізований дворічний хлопчик. Правоохоронці з’ясували, опік малий отримав у ванній кімнаті внаслідок необережного поводження з краном гарячої води.

Того ж дня, до Конотопської ЦРЛ доставлена 12-річна дівчина з численними тілесними ушкодженнями. Як встановили працівники поліції, неповнолітня конотопчанка зазнала травм у результаті падіння з гойдалки.
Наразі потерпілі знаходяться під наглядом лікарів, а поліцейські за кожним з цих фактів проводять відповідні перевірки.

На Сумщині судитимуть рецидивіста за розбійний напад на підлітків

Працівники поліції констатують: нещасні випадки стали можливими внаслідок неуважності батьків. І вкотре звертаються до дорослих з проханням не залишати на самоті маленьких дослідників, постійно стежити за ними і вживати всіх заходів, аби малеча не могла випадково травмуватися.

Побутову хімію, медикаменти, гострі та ріжучі предмети слід зберігати в недоступному для них місці. Закривайте спеціальними заглушками розетки. Продумайте, де і як краще зберігати побутову техніку, за можливості обладнайте дверцята шафи чи шухляду замком. Слідкуйте, щоб до рук малечі не потрапили батарейки.


Що ж стосується підлітків, то дорослим слід попередити їх про ті небезпеки, з якими вони можуть стикнутися під час дозвілля, занять спортом чи в якісь інших ситуаціях поза домівкою.
Дотримуйтесь цих простих правил, і вам не доведеться картати себе за власну миттєву неуважність та дитячі страждання.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *