Поліція Сумщини оперативно розшукала чоловіка, який скоїв грабіж

Подія сталася 21 січня на одній із вулиць міста Конотоп. Зловмисник напав на 80-річну місцеву жительку та силоміць відібрав у неї мобільний телефон. 

Про злочин до поліції повідомив громадянин, який став свідком даної події, а в подальшому звернулась і сама потерпіла. Прибувши на виклик, поліцейські оглянули місце події та розпочали пошуки зловмисника.

Встановлено, що близько дев’ятої години ранку, знаходячись неподалік свого будинку, в потерпілої подзвонив телефон. Діставши його зі своєї кишені пенсіонерка відповіла на дзвінок. І саме в цей час ззаду до неї підійшов невідомий чоловік, силоміць вирвав гаджет з її рук та побіг у невідомому напрямку.

Читати також: Зарплатні борги Фрунзе. Через затягування розслідування Сумська міська рада викликала очільників поліції і прокуратури

«Вжитими невідкладними оперативно-пошуковими заходами, а також за допомогою камер відеоспостереження системи «Безпечне місто» та кінолога наші співробітники вже наступного дня встановили особу зловмисника, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Конотопського районного відділу поліції. – Ним виявився раніше судимий 35-річний конотопчанин».

Під час вчинення злочинів чоловік розумів, що може бути викритий, тому вдавався до різних хитрощів, аби навести оперативників на хибний слід. Зокрема він постійно змінював одяг, манеру ходи та навіть імітував кульгавість. Але працівники оперативного підрозділу добре обізнані з такими манерами поведінки злочинців.

Тож, аналізуючи подібні злочини, що були вчинені на території міста, співробітники сектору кримінальної поліції Конотопського РВП встановили причетність зловмисника до вчинення інших аналогічних злочинів, а також низки крадіжок з магазинів.  Одні з яких це крадіжки волонтерських скриньок для збору грошових коштів на лікування тяжкохворих дітей з торговельних закладів міста.

У поліції за даними фактами відкриті кримінальні провадження за ознаками ст. 186 «Грабіж» та ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають. Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *