Помер перший президент України Леонід Кравчук

Перший президент України Леонід Кравчук помер сьогодні, 10 травня, після тривалої хвороби. Першого президента України не стало на 89 році життя

Про це Українським Новинам повідомило джерело у родинному колі.

“Сьогодні, 10 травня 2022 року, о 17:00 за київським часом, після тривалої хвороби пішов із життя Леонід Макарович Кравчук, перший президент незалежної України”, – йдеться у повідомленні.

Смерть Кравчука у своєму Telegram -каналі підтвердила народний депутат України Ірина Геращенко.

“Помер Леонід Кравчук”, – написала вона.

Інших подробиць Геращенко не навела.

Нагадаємо, наприкінці червня 2021 року стало відомо, що стан здоров’я Леоніда Кравчука погіршився. Згодом стало відомо, що Кравчука прооперували у Київському центрі серця.

Після операції Кравчука відправили на реабілітацію до Німеччини. 

ЗМІ писали, що  Кравчук переніс операцію на серце , перебував у реанімації та був підключений до апарату штучної вентиляції легень. Нещодавно журналісти дізналися, що стан 87-річного Кравчука покращав. Згодом  цю інформацію підтвердив  Олексій Арестович – спікер української делегації у Тристоронній контактній групі, яку очолює Кравчук. 

“Помер перший Президент України Леонід Кравчук. Сумна новина та велика втрата. Я був особисто знайомий з ним, чим насправді пишаюся. Леонід Макарович був мудрим патріотом України, справді історичною фігурою у здобутті нашої Незалежності. Світла пам’ять світлі люди!” – написав у Telegram голову Офісу президента Андрій Єрмак.

“Сьогодні не стало першого Президента незалежної України Леоніда Кравчука. Він говорив, що лідером людини роблять три речі: талант, сильний характер і знання. Все це було притаманне Леоніду Макаровичу, який увійшов до історії нашої суверенної держави як перший її законно обраний лідер. Його долю. випали бурхливі для нашої країни часи, непрості та історичні рішення, становлення української незалежності.За свою незалежність та свободу ми боремося і сьогодні.У жахливій війні проти російського загарбника, який хоче реставрувати імперію.Але ми збережемо суверенітет та свободу, які отримали понад 30 років назад! Ми не відступимо і переможемо! Дякую Вам, Леоніде Макаровичу, за любов до України, за Вашу мудрість і сміливість. Світла Вам пам’ять, пане Президенте… Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким Леоніда Макаровича”,- зазначив мер Києва Віталій Кличко у своємуTelegram .

10 січня 2022 року Леонід Кравчук відзначив 88-річчя.

Довідка УНІАН. Леонід Кравчук був першим президентом незалежної України у 1991-1994 роках.

 Разом із Борисом Єльциним, президентом Росії, та Станіславом Шушкевичем, першим лідером незалежної Білорусі, який помер минулого тижня, Кравчук брав участь у підписанні Біловезьких угод, що поклали край існуванню СРСР.

У липні 2020 року Леонід Кравчук очолив українську делегацію у Тристоронній контактній групі з Донбасу. Він змінив на цій посаді другого президента України Леоніда Кучму.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *