Пособництво в розтраті 1,7 млн грн – на Сумщині повідомлено про підозру четвертому учаснику схеми розкрадання бюджетних коштів

Нет описания фото.

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури 2 червня 2023 року повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю за фактом пособництва в розтраті майже 1,7 млн грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2021 року між Управлінням Охтирської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення. Під час виконання робіт директор товариства, як генпідрядник, залучив до виконання робіт субпідрядника – будівельну компанію.

Достовірно знаючи, що частина робіт, зазначених в офіційних документах, фактично не виконана, а обсяг і вартість виконаних робіт є завищеними, фізична особа-підприємець, який здійснював технічний нагляд за вказаним об’єктом, поставив свій підпис та скріпив печаткою акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат.

Читати також: 6,5 тис доларів США за незаконне переправлення жителів Сумщини через державний кордон – повідомлено про підозру громадянину

На підставі зазначених актів на рахунок товариства замовником перераховано близько 9 млн грн. Однак, відповідно до висновку експертів, директор товариства у змові з директором будівельної компанії та начальником Управління Охтирської міської за пособництва підприємця, який здійснював технічний нагляд, незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі 1 млн 662 тис. грн.

До цього директорів товариства та будівельної компанії, а також начальника Управління вже притягнуто до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Возможно, это изображение 1 человек

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *