Повідомлено про підозру та взято під варту депутата обласної ради, який вимагав 4 тис доларів США на передвиборчу кампанію

На изображении может находиться: один или несколько человек и на улице

Сьогодні, 24 жовтня 2020 року, керівник Сумської обласної прокуратури Олексій Тубелець погодив повідомлення про підозру депутатові Сумської обласної ради, який вимагав кошти на передвиборчу кампанію.

Водночас підозрюваному за клопотанням прокуратури рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під варту з альтернативою застави в розмірі 169 тис. грн.

Нагадуємо, що за даними слідства, обранець вимагав у керівника одного з комунальних підприємств Сумської обласної ради 4 тис. доларів США на потреби, пов’язані з місцевими виборами. Якщо керівник підприємства відмовиться надавати кошти, депутат погрожував його звільнити.

У п’ятницю, 23 жовтня 2020 року, задокументовано факт одержання обранцем 3 тис. доларів США, решту суми йому передали ще у вересні.

У Сумах «Укртелеком» оштрафували за сходинки

Протиправну діяльність депутата обласної ради викрито під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури за матеріалами Служби безпеки України в Сумській області співробітниками Слідчого управління Нацполіції.
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 189 (вимагання) КК України.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *