Прокуратура наполягає на скасуванні рішення Сумської міської ради про передачу забудовнику землі поза аукціоном

Окружна прокуратура міста Суми звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Сумської міської ради, на підставі якого Товариство з обмеженою відповідальністю без проведення земельних торгів отримало в оренду земельну ділянку під будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Кринична у м. Суми площею 0,1446 га.

Встановлено, що підставою для передачі зазначеної земельної ділянки поза аукціоном послугував той факт, що товариству на праві приватної власності належить об’єкт нерухомого майна, нібито розташований на зазначеній землі. Однак прокуратурою встановлено, що нерухоме майно, що належить товариству, знаходиться на іншій – суміжній земельній ділянці ніж та, яка надана в оренду.

Внаслідок допущених порушень бюджет міста Суми недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах.

Зважаючи на грубе порушення законодавства та з метою відновлення порушених прав територіальної громади міста, прокуратурою заявлено позовну заяву до Господарського суду Сумської області.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *