Рада підтримала подовження заборони Mail.ru, “Вконтакте” і “Одноклассники” ще на 3 роки

13 травня депутати Верховної Ради проголосували за подовження санкцій проти російських соцмереж та сайтів.

248 парламентарів проголосували за документ про заборону. Парламент схвалив проєкт постанови №3319 “Про схвалення пропозицій про продовження терміну застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яким пропонується подовження заборони на російські соцмережі ще на 3 роки.

До започаткованого на Сумщині челенджу приєднуються міста в інших регіонах України

Постановою було рекомендовано Раді національної безпеки і оборони ухвалити рішення про подовження терміну застосування відповідних санкцій, відповідно до рішення РНБО від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Цим рішенням інтернет-провайдерам було заборонено надавати послуги з доступу користувачів інтернету на території України до ресурсів сервісів Mail.ru і ресурсів “Вконтакті” і “Однокласники”.

Секретар РНБО Олексій Данілов вже повідомив, що Рада національної безпеки і оборони України розглянула та схвалила питання про подовження заборони російських сайтів та соцмереж в Україні. Тепер ці рішення має підтримати президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 16 травня 2017 року російські соцмережі “ВКонтакте” і “Одноклассники” потрапили до списку юридичних осіб, щодо яких Україна ввела санкції.

tsn

 

 

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *