СБУ викрила на Сумщині інтернет-агітаторів, які закликали до захоплення влади та зміни меж держкордону

Службою безпеки України у Дніпрі, Черкасах та Сумській області викрито міжрегіональну мережу агітаторів на поширенні через інтернет закликів, які становлять загрозу державній безпеці нашої країни.

Наразі у Дніпропетровській області співробітниками СБУ у межах кримінального провадження досліджуються факти можливої причетності керівника двох громадських об’єднань до розміщення на сторінках однієї з соцмереж матеріалів щодо повалення конституційного ладу та закликів до створення так званих «спеціальних територіальних громад народовладдя».

У селі на Сумщині влаштували незаконне звалище медвідходів

Крім того, кіберфахівцями СБУ встановлено мешканців Черкас та Роменського району Сумської області, які на персональних сторінках заборонених в Україні соцмереж розміщували матеріали щодо зміни меж державного кордону та закликали до захоплення державної влади. Слідчі органів безпеки задокументували, що вказані матеріали останні отримували з пропагандистських інтернет-видань РФ та сайтів незаконних збройних формувань.

У хлопчика на Сумщині підозра на туляремію

Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *