СБУ заблокувала схему привласнення майна «Сумихімпрому»

Правоохоронці викрили протиправну діяльність службових осіб ПАТ «Сумихімпром», спрямовану на умисне доведення до банкрутства та відчуження майна держпідприємства на користь приватних комерційних структур.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що під час досудового розслідування задокументовано факти штучного формування керівництвом ПАТ «Сумихімпром» кредиторської заборгованості товариства через залучення під заставу його майна кредитних коштів, які надалі витрачались на придбання у підконтрольних структур сировини за завищеними цінами.

Крім того, за висновками фахівців, розпочата у 2012 році процедура санації підприємства не відповідає вимогам законодавства і сприяє нарощуванню його боргів.

“Дії менеджменту призвели до формування боргових зобов’язань ПАТ «Сумихімпром» на суму понад 2 млрд грн, невиплати державі дивідендів та фактичного унеможливлення законної приватизації товариства”, – заявили в СБУ.

Читати також: Внаслідок автопригоди у Сумах травмований мотоцикліст

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу, проведено обшуки за місцями здійснення господарської діяльності та проживання фігурантів, під час яких вилучено чорнову бухгалтерію та інші матеріали, що підтверджують протиправний характер їхніх дій.

“Для недопущення незаконного відчуження стратегічного держпідприємства судовими органами накладено арешт на майновий комплекс ПАТ «Сумихімпром»”, – зазначили у спецслужбі.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх причетних до злочину осіб.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *