Школярі на Сумщині в цьому навчальному році більше не сядуть за парти

Українські школярі в цьому навчальному році вже не повернуться до звичного навчання в школах. Навчання триватиме до кінця травня в дистанційній формі.

Про це під час проведення онлайн конференції повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

За її словами, навчальний рік не завершиться лише для випускників 11 класів, які повинні здати тести зовнішнього незалежного оцінювання.

«Навчальний процес для учнів всіх класів, крім 11-го закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року, яка приймається педагогічною радою школи. Тому, шановні педагоги, ми працюємо з використанням дистанційних технологій з учнями до кінця травня », – сказала Мандзій.

У Сумах батьків «героїв» скандального відео притягнули до відповідальності

Вона нагадала, що, з огляду на принцип академічної автономії, педагогічні ради шкіл повинні самостійно визначити принципи освітнього процесу і дати завершення навчального року.

Також вона зазначила, що виходячи з тенденцій, для організації освітнього процесу в школах епідеміологічна ситуація повинна бути принципово інший.

Крім того, в.о. міністра освіти і науки подякувала вчителям і батькам за організацію та включення в процес дистанційного навчання школярів.

osvita.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *