Службова недбалість зі збитками в 1,8 млн. грн. – на Сумщині судитимуть головного державного інспектора митного поста

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора митного поста «Центральний» Сумської митниці Державної фіскальної служби, неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило збитки державі в розмірі близько 1,8 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

 

За даними слідства, обвинувачений при митному оформленні фактично не проводив митний огляд товарів та, відповідно, не встановив, що на митну територію України ввезено інші товари, ніж зазначені у митних деклараціях. Злочинні дії державного інспектора призвели до недоотримання митних платежів на суму майже 1,8 млн грн.

 Читати також: Поїздка в сумській маршрутці закінчилася для сумчанки переломом руки

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проведено слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *