Смерть на будівництві в Сумах: суд оголосив вирок машиністу крана

5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Таке покарання призначили 29 липня обвинуваченому в необережності на будівництві машиністу крану, стріла якого смертельно травмувала будівельника.

Мова йде про подію, що трапилась 23 вересня 2019 року на будівельному майданчику на вулиці Інтернаціоналістів, 1. Там товариство “Топаз” зводило багатоквартирний житловий будинок на замовлення “Сумської девелоперської компанії”. Як встановило слідство, 44-річний чоловік кріпив піддон із цеглою на стрілу крану. В цей час стріла впала на нього. Від отриманих травм чоловік загинув на місці.

29 липня сторона обвинувачення уклала з обвинуваченим угоду про визнання винуватості. Покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених. Можна зробити висновок про можливість виправлення Каланчука без ізоляції від суспільства та звільнити його від відбування покарання”, – сказав прокурор Андрій Шерстюк.

Обвинувачений Михайло Каланчук на суді повідомив, що визнає себе винним і підписав угоду зі стороною обвинувачення добровільно.

В Сумах поліція оперативно затримала гвалтівника

“Каланчук Михайло Павлович надає допомогу Валентині Григорівні, відшкодовує моральну шкоду, повністю розкаюється, визнає свою провину “, – розповіла представниця потерпілої Елеонора Максименко.

“Судом було затверджено угоду про визнання винуватості у справі за фактом трагічної загибелі чоловіка на будівництві. Чоловіка було визнано винним та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки і забороною обіймати посаду машиніста строком один рік”, – розповіла прес-секретарка Зарічного районного суду Сум Наталія Сидоренко.

Тепер обвинувачений має періодично з’являтися до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну реєстрації та давати покази у кримінальному провадженні у відношенні товариства “Сумська девелоперська компанія” стосовно цього ж випадку.

Авторка – Анна Книш suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *