Справу неповнолітнього, який у центрі Сум вбив чоловіка, передано до Харківського апеляційного суду

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду задовольнив подання голови Сумського апеляційного суду про направлення до іншого суду апеляційної інстанції кримінального провадження відносно юнака, який у травні 2015 року в центрі Сум завдав ножових поранень двом чоловікам, один з яких від завданих тілесних ушкоджень помер.

Таке рішення було прийнято з огляду на неможливість утворити в Сумському апеляційному суді склад суду для розгляду даних матеріалів справи: із п’яти суддів, які працюють в судовій палаті з розгляду кримінальних справ, троє не можуть брати участь у розгляді даного кримінального провадження.

Один суддя брав у ньому участь на стадії досудового розслідування, а двоє інших суддів не можуть розглядати справу, оскільки судом було задоволено клопотання сторони захисту про їхній відвід у зв’язку з тим, що у 2018 році вони брали участь у розгляді даного кримінального провадження і, за результатами апеляційного розгляду, юнаку було скасовано виправдувальний вирок, а справу направлено на новий судовий розгляд.

У Сумах ЖЕК «Сумитеплоенергоцентраль» припиняє надавати послуги 106 будинкам

Нагадаємо, у грудні 2019 року вироком Зарічного районного суду м. Суми юнака було засуджено до 8 років позбавлення волі за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 115 КК України (Закінчений замах на умисне вбивство), ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

З таким рішенням місцевого суду не погодилася ні сторона обвинувачення, ні сторона захисту і в січні цього року звернулися до Сумського апеляційного суду з апеляційною скаргою.

Сумський апеляційний суд

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *