Стадіон «Ювілейний» і частину корпоративних прав АТ «Сумське НВО» передали до управління АРМА

 

14 грудня Зарічний райсуд м. Суми задовольнив клопотання та передав до управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (Агентству з розшуку та виявленню активів – АРМА), отриманими від корупційних та інших злочинів речові докази у кримінальному провадженні, серед яких частка корпоративних прав Акціонерного товариства «Сумське НВО» та стадіон «Ювілейний».

Нагадаємо, Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Сумській області при оперативному супроводі Управління Служби безпеки України у Сумській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, в якому повідомлено про підозру заступнику начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області, повноваженнями якого з метою неправомірної вигоди завдано істотних збитків інтересам, що охороняються законом (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, використовуючи повноваження державного виконавця, на підставі виконавчого провадження щодо стягнення заборгованості з АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» на користь стягувачів виніс ухвалу про накладення арешту на частку боржника, у тому числі стадіон «Ювілейний».

Водночас, державний виконавець не залучив спеціаліста щодо його оцінки, самостійно визначив вартість за ринковими цінами, як і передбачено. Отже, 30 грудня 2020 року товариство з обмеженою відповідальністю «Північ Агро Сервіс» придбало стадіон за 8 мільйонів 120 тисяч гривень, хоча його ринкова вартість 395 млн грн відповідно 99,9% корпоративних прав частки у статутному капіталі підприємства – 392,9 млн грн.

Такі дії заступника начальника Управління державної виконавчої служби завдали збитків на суму 385 млн грн, а на вказане майно, яке є речовими доказами у кримінальному провадженні, Сумський апеляційний суд наклав арешт, заборонивши його відчуження.

Отже, арешт та передача зазначених активів новому Управителю – законні та обґрунтовані, а управління АРМА цими активами сприятиме слідчим, прокурорам та суддям у досягненні завдань кримінального провадження, передбачених КПК України.

shans.com.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *