Суд наклав арешт на майно у справі про незаконне складування медичних відходів під Сумами

На початку червня цього року на околиці міста Суми було виявлено близько 200 мішків медичних відходів у вигляді використаних систем, пробірок із залишками крові, тестів на COVID – 19, ватних кульок, пластикових ємностей, бинтів, фотоплівок. Незаконне складування відпрацьованих медичних засобів на земельній ділянці, яка знаходиться у комунальній власності, виявили після пожежі, яка там сталася.

Органом досудового розслідування була відкрита кримінальна  справа за частиною 1 статті 239 КК України (Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля).

 Читати також: На Сумщині прогнозують найвищий клас пожежної небезпеки

В рамках даного кримінального провадження, слідчий звернувся до суду першої інстанції з клопотанням про накладення арешту на майно, яке було виявлено  та вилучено під час огляду. Зокрема, товарно-транспортну накладну, причеп бортовий та транспортний засіб, в якому перебували медичні відходи, а також свідоцтво про реєстрацію вказаних транспортних засобів й ключі від автівки.

Ухвалою слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми клопотання слідчого було задоволено частково. Місцевий суд наклав арешт тільки на товарно-транспортну накладну.

Не погодившись з таким рішенням суду першої інстанції, прокурор подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м, Суми та постановити нову, якою задовольнити клопотання слідчого.

 Читати також: За одержання неправомірної вигоди на Сумщині засуджено прикордонника

Розглянувши матеріали кримінального провадження, колегія суддів кримінальної палати Сумського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора та у зв’язку з неповнотою судового розгляду та істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону скасувала ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми.

Такими чином, за рішенням Сумського апеляційного суду було арештовано товарно-транспортну накладну, причеп бортовий та транспортний засіб, в якому перебували медичні відходи, а також свідоцтво про реєстрацію вказаних транспортних засобів й ключі від автівки.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *