Сумчанин встановив черговий рекорд із запам’ятовування числа Пі

Житель Сум Артем Гарін, який встановив триразовий рекорд України із запам’ятовування числа Пі, увійшов в десятку мнемоністів світу. Про це 12 березня  повідомила  керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова на своїй сторінці в Facebook, передає Укрінформ.

“Артем Гарін безпомилково назвав на пам’ять 23 тисячі цифр після коми числа Пі. Максимально витрачений час на це – 5 секунд. Артем – триразовий рекордсмен Національного реєстру рекордів України і входить в десятку світових мнемоніста. Напевно, це єдиний українець, у якого не питають: “Невже ти забув?”, – написала Вєтрова.

Перший рекорд Артем Гарін встановив у 2014 році. Тоді він назвав п’ять тисяч знаків числа Пі.

Вєтрова підкреслила, що рекорд за 23 тисячам знаків полягав не в почерговому назві цифр. Завдання було ускладнено, і рекордсмен був змушений називати цифри з певної сотні або тисячі. Він все згадав, тільки просив у присутніх тиші.

Для того, щоб переконатися в правдоподібності рекордсмена, експерти навіть використовували металодетектор, який довів, що Гарін дійсно знає все на пам’ять.
Українець не збирається зупинятися на цьому і готується до нового рекорду. Також відзначимо, що у свої 30 років Гарін є засновником Школи пам’яті при Сумському держуніверситеті, який закінчив раніше, і займається творчістю.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *