Сумчанину, який продавав будинки за заниженою вартістю, повідомлено про підозру

Слідчими ГУ ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури області повідомлено про підозру одному з фізичних осіб-підприємців Сумщини за умисне ухилення від сплати податків.

Встановлено, що вказаний підприємець, упродовж 2018 року шляхом заниження реальної вартості реалізованих будинків, ухилився від сплати податків і зборів. У результаті вище вказаних дій до бюджету не надійшло грошових коштів на загальну суму 8,5 млн гривень.

На підставі ухвали суду накладено арешт на майно, яке перебуває у власності підозрюваного, а саме: земельні ділянки, автомобіль та мотоцикл, загальна вартість яких становить 9,5 млн гривень.

На ринках Сумщини за пів року було недопущено до реалізації 7,5 т продуктів

Крім того, відносно даного підприємця судом обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання строком на два місяці, з покладанням на нього обов’язку не виїздити за межі м. Суми та Сумського району та здати на зберігання до відповідних органів влади свій паспорт для виїзду за кордон.

Наразі досудове розслідування завершено. Провадження буде направлено до суду з обвинувальним актом з дотриманням вимог ст. 290 КПК України.

sfs

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *